ÉPÍTTETŐ: Pusztakúti 12. Kft.
TERVEZŐ: LAMRO-TERV Tervező és Ingatlanfejlesztő Kft.
ÉPÍTÉS HELYE: 1037 Budapest III. Pusztakúti u.12. (hrsz.:65814/5) 


I. A PROJEKT LEÍRÁSA

A „FOREST HILL” lakópark a Csillaghegyi strand szomszédságában közel 30.000 m2 nagyságú területen épül. A lakóparktól nem messze található a 160-as a 219-es és a 960-as busz megállója valamint a HÉV Csillaghegy megállója, melyekkel könnyen elérhető a város. A lakások kialakításánál törekedtünk a kedvező tájolás, valamint a panoráma kihasználására. Az első sorban kaptak helyet a kisebb lakások, felfelé haladva pedig a nagyobb, 2 homlokzattal rendelkező saroklakások. Mindegyik épület földszint+2 emelet+tetőszintes kialakítású, teljesítve az építménymagassági követelményeket, a 3. sori épületek alatt alagsor helyezkedik el. A legtöbb lakáshoz tartozik erkély, vagy tetőterasz. Mivel a telek nagy része nem beépíthető, ide kerülnek a pihenő- és játszóterek. Az épület anyaghasználatában, kialakításában a hegyvidéki épületeket idézi, kombinálva nagy terasz felületekkel, árnyékoló szerkezetekkel tarkított tetőkertekkel. A homlokzatot kúburkolat és vakolt felületek ötvözete alkotja majd.
Az épületeket három sorban helyeztük el, lépcsőzetesen, követve a terep lejtését. Az első sor a meglévő első ütemmel közel azonos magasságban helyezkedik el, négy épületből áll. A földszinteken, valamint előttük a szabadban kerültek elhelyezésre a gépkocsi beállók. A második sor három épületet tartalmaz, és a pinceszinten össze van kötve a harmadik sorban álló 4 épülettel, melyek a gépkocsi tárolóhoz nyaktagokkal kapcsolódnak. Az első sor épületei 14, illetve 16 a második 12, valamint a harmadik sor 14 lakást tartalmaznak.

AZ ÉPÜLET FONTOSABB PARAMÉTEREI:

Az épületek egy lépcsőházzal rendelkeznek, a lakások megközelítését 630 kg teherbírású liftek segítik.
A földszinten és a domborzati viszonyok miatt bizonyos esetekben az első emeleten saját magánkertekkel rendelkező lakások kerülnek kialakításra.
A gépkocsi parkolás részben az udvaron, részben az épületek alsó szintjénkialakított teremgarázsban megoldott.


II. ALKALMAZANDÓ ANYAGOK, SZERKEZETEK, ÉPÜLETGÉPÉSZETI ÉS VILLAMOSSÁGI ELVÁRÁSOK:

1. SZERKEZETÉPÍTÉS

Alapozás: Fúrt cölöpalapozás + gerendarács, fejtömbök.
Homlokzati falak: 30 cm vastag kiváló hőszigetelő képességű falazat, homlokzaton méretezett hőszigeteléssel ellátva.
Lakáselválasztó falak: Silka mészhomok hanggátló tégla falazat 25 cm vastagsággal.
Válaszfalak: 10 cm vtg. vázkerámia falazóblokk vagy Ytong falak.
Közbenső födém: Alul-felül sík monolit vasbeton lemezfödémek.
Zárófödém: Alul-felül sík monolit vasbeton lemezfödém.
Lapostető: A zárófödém felett méretezett hőszigeteléssel, bitumenes vagy műanyag lemez vízszigeteléssel.

2. ÉPÍTÉSZET

Homlokzat: Hőszigetelő rendszert, részben kőburkolat, részben színvakolatfedi.
Belső vakolás: A falazott szerkezetek vakolatot kapnak, a mennyezetek vakolat nélküli, glettelt kivitelben készülnek.
Belső felületképzés: A falak 2 rétegben, a mennyezetek 3 rétegben glettellve. A falfelületek és mennyezetek mindenhol 2 rétegben fehér diszperziós festékkel festve.
Melegpadló burkolatok: A szobákban, a nappali helyiségekben úsztatott aljzatra helyezett laminált parketta burkolat, kopogóhang elleni védelemmel (habalátét lemez), a választott burkolattal azonos színű parketta szegéllyel lerakva.
Hidegpadló burkolatok: A lakások konyha, fürdőszoba és WC helyiségei úsztatott padozatra ragasztott, hidegburkolattal készülnek, min. PEI III. kopásállóságú lapból, a parketta és kerámia burkolatváltásoknál fém burkolatváltó profil elhelyezésével. 
Erkélyek és Teraszburkolatok: Csúszásmentes fagyálló kerámialappal burkoltak.
Falburkolatok: A fürdőszobák minimum 2,00 m magasságig (lapmérettől, kiosztástól függően), a WC helyiségek 1,25 m magasságig ragasztott csempeburkolattal, a pozitív éleken élvédővel kiképezvek készülnek. 
Vízszigetelések: Modifikált bitumenes lemezszigetelés. A használati víz ellen kent vízszigetelés készül a fürdőszobákban a kádak és zuhanytálcák alatt, illetve mellett 200 cm magasságban, sarkokon vízszigetelő sarokerősítő szalaggal.
Zárófödém hőszigetelése: Zárófödém feletti hőszigetelés,  cm vastagságban.
Födémek hangszigetelése: Lépéshanggátló szigetelés, 2+2 cm vastagságban.
Lakásbejárati ajtók: Hőszigetelő biztonsági ajtólap, acéltokkal, több ponton záródó biztonsági zárral, MABISZ minősítéssel.
Belső ajtók: Utólag szerelhető kivitelű laminált ajtók eloxált alumínium kilinccsel, normál zárral.
Homlokzati nyílászárók: Műanyag hőhídmentes nyílászárók, műanyag bevonatos kilinccsel, rendszerhez tartozó vízvetővel. Hőszigetelési érték: Uwindow=1,3 W/m2K.
Homlokzati redőnyök: Beépített redőnytokok a redőnypalást beépítése nélkül. 
Bádogozás: A bádogos szerkezetek (ereszek, lefolyók, falszegélyek, kéményszegélyek) festett alumínium lemezből készülnek.
Konyha: A konyhabútor a terven tájékoztató jelleggel szerepel, valamint az elektromos és gépészeti csatlakozások, burkolatok tervezésének alapjaként.
Konyhai gépek: A konyhagépek nem képezik a szerződés tárgyát.
Bútor: A lakásokba beépített szekrény bútor nem készül.

3. ÉPÜLETVILLAMOSSÁG

Energetikai ellátás: A lakások energiaellátása 2×10+ 1x16A. Az elosztótábla az ajtó felett kerül kialakításra.
Riasztórendszer előkészítés: Lakásonkénti riasztórendszer előkészítése, falba süllyesztett védőcsövezéssel. 
Kaputelefon: Az épületek bejáratnál kültéri egység, előszobákban beltéri egység telefonnal és kapunyitó funkcióval.
Telefon: Minden lakószobába telefon aljzat kerül. Kábelezés csak lakáson belül készül.
Antenna: Minden lakószobába antenna csatlakozás készül. Lakáson belül kábelezés készül.
Szerelvények: Dugaszoló aljzatok, csatlakozók és kapcsolók. Típus: Legrand Valena Life.
Világítás: Lakáson belül lámpahelyeket készítünk, egy-egy függő foglalattal és 60W-os izzóval. Az erkélyeken műanyag burás védett lámpatesteket telepítünk. 
Közösségi terek: Folyosók világítás kapcsolása mozgásérzékelővel, időkapcsolóval. A gépkocsi kapu elektromos nyitású. Az udvar és az épületek közösségi fogyasztói külön áramszolgáltatói mérést kapnak.

4. ÉPÜLETGÉPÉSZET

Víz- és csatornaszerelés: A társasházi lakások 1-1 db hidegvíz és szennyvíz csatlakozással rendelkeznek, épületenként vízszűrővel. Lakások saját hideg és melegvíz mellékmérővel rendelkeznek. 
Vízvezeték hálózat: Az épületen belüli alap és felszálló vízvezeték anyaga örétegű műanyag cső, ágvezetékek ötrétegű műanyag csővel készülnek.
Lefolyócső hálózat: A földi vezeték anyaga KG-PVC. Épületen belül a szennyvíz csővezetékek PVC és KG PVC anyagúak. Szaniter berendezések: A szaniter berendezési tárgyak fehér félporcelán berendezések, mosdó, kézmosó, falra szerelt WC csésze rejtett tartállyal a terven jelöltek szerint. A fürdőkádak fehér színű műanyag kádak. Zuhanytálcák fehér színű műanyag, kabin nélkül. 
Szerelvények: WC félporcelán (pl: Alföldi gyártmány) kétmennyiséges öblítéssel. Csaptelepek, kerámiabetétes egykaros, króm színben. Típusa: Grohe. Az építész terv szerinti fürdőszobában a mosógép részére kialakításra kerül 1db kiállás hidegvíz és lefolyó csatlakozással. A konyhákban a mosogató berendezés részére hideg vizes csaptelep kiállás és lefolyó csatlakozási lehetőség készül, mosogatótálca és csaptelep nélkül. 
Gázszerelés: Az épületben gázvezeték csak a kazánházig kerül kiépítésre, a lakások központi fűtésűek, a tűzhelyek, sütőberendezések villamos energiával működnek. 
Füstgázelvezetés: Központi fűtés kazánházai a földszinten találhatóak. A méretezett kémények a tető fölé vannak vezetve. 
Fűtésszerelés: A lakások részére a hideg, illetve használati melegvíz-mérővel azonos mérő szekrényben egyedi hőmennyiségmérők lesznek beépítve, elzáró szakaszoló és beszabályozó szelepekkel együtt. A lakásokban a padlóban, illetve oldalfalban vezetett, védőcsővel ellátott műanyag csöves rendszer kerül kialakításra. A hő leadók a fürdőszobákban törülköző szárítós radiátorok a szobákban beépített szelepes lapradiátorok. Egyedi igény alapján néhány lakásban padlófűtés került kialakításra. A radiátorokra termosztátos radiátor szelep kerül elhelyezésre. 
Hűtés: A lakások nappali helyiségében a légkondicionálásához az előkészítés megtörténik. Kiépül az elektromos csatlakozó és a kondenzvíz elvezető, valamint a beltéri és kültéri egység közötti vezeték. 
Szellőzés szerelés: A belső terű helyiségeknél (WC, fürdőszoba) helyi kapcsolású fali ventilátor biztosítja közös légcsatornán keresztül a tetőn át a szellőzést. A konyhákban csatlakozási lehetőség készül szagelszívó berendezés részére. Továbbá, a külső nyílásíárókra lakásonként 1 db résszellőző kerül kiépítésre.


A Pusztakúti 12. Kft. fenntartja magának a jogot, hogy a megvalósítás során a jelen Műszaki Leírásban szereplő beépített, felhasznált anyagok, termékek helyett más, azonos minőségű anyagokat, termékeket építsen be, használjon fel, valamint, hogy a fentiekben megjelöltektől eltérő műszaki / kivitelezési megoldást válasszon, amennyiben az a fentiekkel azonos, vagy azt meghaladó minőséget nyújt. 

Tájékoztatjuk tisztelt Vevőinket, hogy a kivitelezés előrehaladására tekintettel nincs további lehetőség a lakások műszaki tartalmának vevői egyeztetés keretében történő módosítására.